KUCHNIA SASSY W MEDIACH
![Wyborcza_ok Wyborcza_ok](https://sassygdansk.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Wyborcza_ok-1-q8n72nq2cgq21w2ecuwipa1sa9erwvuhte50lq6ans.png)
WYBORCZA
Kuchnia azjatycka, choć już dość popularna w Polsce, nadal pozostawia wiele do odkrycia, przede wszystkim pod względem jakości dań. Zawsze sięgamy do najwyższej półki i dlatego w Sassy chcemy taki poziom przedstawiać naszym gościom.
![trojmiasto trojmiasto](https://sassygdansk.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/trojmiasto-q8n4b9ahm6ngaeg9se3tiv1ysdcex68d5ejilbk2ns.png)
Trójmiasto.pl
Produkty najwyższej jakości, niejednokrotnie sprowadzane z samej Japonii, mięsa i ryby od najlepszych dostawców i kunszt szefa kuchni Dawida Uszyńskiego to jedne z głównych czynników, które przyczyniły się do sukcesu nowej karty w Sassy.
![pyza pyza](https://sassygdansk.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/pyza-q8n7kp8kgr2iutx2p3swgdqx9vp0wpjbgna9ky7av8.png)
PYZA MADE IN POLAND
Kuchnia pod rządami Dawida Uszyńskiego jest wystarczającym powodem do odwiedzenia Sassy, ale jest też na tyle komfortowa i bezceremonialna, że może stanowić tło dla innych rozrywek. Macie ochotę na więcej (bo my zawsze)? Podobno już niedługo pojawi się opcja rezerwacji kolacji degustacyjnej omakase dla tych gości, którzy są głodni Japonii w nieco bardziej formalnej odsłonie.
![foodservice24 foodservice24](https://sassygdansk.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/foodservice24-q8m8fjesjnaw454jx6can2tizt4a3egabtqpc26a8g.png)
FOOD SERVICE
Do Sassy Uszyński przeniósł nie tylko swoje doświadczenia związane z kuchnią japońską, czy konkretne dania takie jak np. tatar z łososia, ale także ideę samego menu, które zachęca do dzielenia się jedzeniem i stanowi atrakcję czasu wspólnie spędzonego w gronie znajomych.