KUCHNIA SASSY W MEDIACH
WYBORCZA
Kuchnia azjatycka, choć już dość popularna w Polsce, nadal pozostawia wiele do odkrycia, przede wszystkim pod względem jakości dań. Zawsze sięgamy do najwyższej półki i dlatego w Sassy chcemy taki poziom przedstawiać naszym gościom.
Trójmiasto.pl
Produkty najwyższej jakości, niejednokrotnie sprowadzane z samej Japonii, mięsa i ryby od najlepszych dostawców i kunszt szefa kuchni Dawida Uszyńskiego to jedne z głównych czynników, które przyczyniły się do sukcesu nowej karty w Sassy.
PYZA MADE IN POLAND
Kuchnia pod rządami Dawida Uszyńskiego jest wystarczającym powodem do odwiedzenia Sassy, ale jest też na tyle komfortowa i bezceremonialna, że może stanowić tło dla innych rozrywek. Macie ochotę na więcej (bo my zawsze)? Podobno już niedługo pojawi się opcja rezerwacji kolacji degustacyjnej omakase dla tych gości, którzy są głodni Japonii w nieco bardziej formalnej odsłonie.
FOOD SERVICE
Do Sassy Uszyński przeniósł nie tylko swoje doświadczenia związane z kuchnią japońską, czy konkretne dania takie jak np. tatar z łososia, ale także ideę samego menu, które zachęca do dzielenia się jedzeniem i stanowi atrakcję czasu wspólnie spędzonego w gronie znajomych.